Арман Бабикян: Притесняват ме при Борисов думичките „да сложим“

Дата: 18 Януари 2015 Автор: БГНЕС

0
287

Никой не може на този етап да прецени доколко сериозни са думите на премиера Бойко Борисов от днес, който каза: защо не се напънем и не сложим за президентските избори една жена за президент. Публично известно е и сред мъжете, и сред жените в България колко бързо се сменя становището на министър-председателя.

Така че какво е казал днес, а какво ще се случи на президентските избори догодина са неща, които са много изменчиви във времето. Мен лично ме притесняват думичките „да сложим“ една жена за президент. Очевидно представата на Борисов за „слагане“ , а не за избор, е притеснителна. Мисля, че това под някаква форма подсказва и начина , по който се излъчват кандидатите на ГЕРБ. Смятам, че най-краткото обобщение на неговата реплика с днешна дата е, че след като е посочил някога Росен Плевнелиев за поста на държавния глава, защо да не бъде сега пък жена, както и да се казва тя. Тук включвам и обичайния реверанс на премиера към жените, защото той отдавна е наясно, че женската половина от населението ни изпитва особена симпатия към него.

Не знам доколко Борисов „хвърля ръкавица“ към сегашния президент – редно е самият държавен глава да отговори на този въпрос, ако, разбира се, има смелостта да го направи. Рано е да се каже и какви са намеренията на Росен Плевнелиев за втори мандат, трудно е да се гадае. Възможно е и днешните думи на Бойко Борисов за кандидат-президент жена да са „димна завеса“, която да скрие неговите лични амбиции за поста, но тя би била доста прозрачна, ако се потвърди не от думите , а от действията му./БГНЕС

Арман Бабикян, експерт по политически ПР.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

three × two =