Бездействие по български

Дата: 04 Април 2014 Автор: EНП

0
335

„Невинни в тази ситуация няма, защото мониторинговият доклад, на който стъпва Европейския парламент, се отнася за периода, в който ни управлява настоящето и предходното правителство на ГЕРБ. Т.е. и БСП, и ГЕРБ не гарантират прозрачност“. Това заяви председателят на Единна народна партия Мария Капон по повод призива на Европарламента Европейската комисия сериозно да разгледа въпроса дали да не бъдат спрени европейските фондове за България.

 „Срамно е за страна със 7-годишен опит като член на Европейския съюз да продължава да предизвиква силно съмнение в способността си да ползва средствата на европейските данъкоплатци, съгласно правилата на Съюза. Резултатът от тези обвинения ще е във все по-ниска избирателна активност“, подчерта Мария Капон. По думите й вместо да показваме на хората колко важна е Европа за качеството ни на живот, ние продължаваме да дебатираме кой е по-некомпетентен и как ще ни спрат парите.

„Чудя се как мотото на европейската кампания: „Действай. Съдействай. Въздействай“ ще мотивира гражданите да действат, да съдействат и да въздействат“, попита риторично Мария Капон.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

1 × 3 =