Бяхме на улицата, когато

0
549

Бяхме на улицата, когато

На 14 януари 2010 г. бяхме сред организаторите на националния протест „България не е БИГ БРАДЪР!” срещу промените в Закона за електронните съобщения, с които се ограничават конституционните свободи на българските граждани – тайната на кореспонденцията.

zes1На 17 февруари 2010 г. в рамките на същата инициатива ЕНП организира първия флашмоб в Народното събрание – в момента на гласуване на второ четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за електронните съобщения, в знак на протест срещу полицейщината в интернет, представители на Обединения щаб облякоха светлоотразителни жилетки с надпис „Аз не съм терорист!”, изправиха се и символично обърнаха гръб на депутатите.

IMG_7952През февруари 2010 г. ЕНП активно участва в протестите срещу промените, които предвиждаха безконтролно отглеждане на генно модифицирани организми на територията на България. Мария Капон настоя българският президент да наложи вето върху законопроекта. НС се съобрази с натиска на протестиращите и отхвърли документа.

acta1През януари 2012 г. ЕНП се включи активно в протестите срещу подписаното от правителството  търговско споразумение за борба с фалшифицирането – АСТА, заради възможността за въвеждане на рестриктивни ограничения в ползването на интернет в ущърб на потребителя.

DSCN0391През май 2013 г. ЕНП се включи в двата протеста на прохода „Петрохан“ срещу окаяното му състояние, осеяно с дупки и пропаднали участъци. Протестите преминаха под наслова „Писна ми да си чупя колата“.

P1290671През март 2014 г. ЕНП организира флашмоб пред руското посолството под наслов „Вън от Украйна!“. Участниците подредиха инсталация от стари обувки, които излизат от входа на сградата, като символ на напускане. В два ботуша символично бяха поставени цветя с цветовете на украинското знаме – в памет на загиналите на Майдана.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

През август 2015 г. заедно с колегите от коалиция „Десните“ организирахме флашмоб пред входа на посолството на Руската Федерация в памет на 298-те невинни жертви от атентата над пътническия самолет на Малайзийските авиолини, който бе свален от руските сепаратисти в Украйна точно преди един месец. Участниците поставиха траурен венец в памет на жертвите, около който символично подредиха макети на пътническите самолети и издигнаха трансперант с наслов „Забравете Съветския съюз, не убивайте хора! Забравете Съветския съюз, оставете хората в Европейския съюз! Вън от Украйна“.

Otpechatuk_lupaПрез март 2016 г. подкрепихме и се включихме в протеста на общопрактикуващите лекари и отново поискахме оставката на здравния министър Петър Москов.

През април 2016 г. ЕНП подкрепи и протеста на творците на културата срещу „реформата“ на Министерството на културата.

Ostavka-Vremeto.iztecheНа 26 април 2016 г. Единна народна партия се включи в националния протест срещу поправките в Изборния кодекс, с които бяха нарушени правата на милиони български граждани.

 

Интервюта

Позиции

ОСТАВИ КОМЕНТАР

seventeen − 4 =