Валентина Василева: Борисов е заплаха за националната сигурност и стабилността на България

0
1421

ПОЗИЦИЯ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ЕДИННА НАРОДНА ПАРТИЯ

 

Министър-председателят Бойко Борисов демонстрира публично поредното кадрово безумие на новия си кабинет. Назначаването на Валери Симеонов за отговарящ по етническите и интеграционни политики може да бъде обяснено само по два начина – или с политическа неграмотност, или със злоумисъл, насочена срещу интересите на България, заяви председателят на Единна народна партия Валентина Василева.

Официалните изявления на Валери Симеонов засягащи манталитетът на ромските жени, бруталните му действия срещу правото на глас на хора от турски етнически произход и последният скандал, свързан с „шеговитите“ му изказвания засягащи общочовешките ценности и паметта на милионите жертви на фашизма са несъвместими с постовете, които заема. Такова кадрово решение е груба демонстрация на антиевропейска политика, която от една страна поставя в риск единството и целостта на българския народ, а от друга ни отдалечава от общите европейски ценности, които твърдим, че споделяме. Това е политическа подигравка и неуважение към стотици хиляди български граждани и атака срещу стабилността в името, на която бе сформирано това правителство. По разумно е да затвориш диабетик в сладкарница, отколкото да назначиш Валери Симеонов за висш държавен отговорник по етническите и интеграционни въпроси.

Генералният проблем, очевидно, не е във вижданията на неколцина заместник-министри, а в методите на управление на министър-председателя Бойко Борисов. Нито една демократична дясна партия не би си позволила подобна подигравка със собствения си народ. Дано тази управленска наглост не се окаже решаваща за сигурността на България при днешната напрегната обстановка на Балканите, каза още Валентина Василева.

София, 25 май 2017 г.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

9 − 2 =