Валентина Василева, ЕНП: Властта саботира правата на гражданите

0
382

 

За Единна народна партия, а вярвам и за колегите ни от Движение „Възход“, увеличението на таксите за административни дела е безобразие, насочено срещу правата на гражданите. Това заяви председателят на Единна народна партия Валентина Василева. Според нея това е директен опит да се саботират възможностите на неправителствения сектор да води административни дела срещу държавата и общините.

На практика свободно сдружените граждани биват поставени в затруднение да критикуват и атакуват законността на решения на органи, които те са избрали. По същата логика това намалява и възможността да се атакуват и злоупотреби.

Едноличната власт създава пречки пред обществото, за да остане безконтролна. Именно затова виждаме и промени, които вкарват дела в закрити заседания и премахват втората инстанция за много от случаите, заяви още Василев. Ако справедливите аргументи на правозащитни организации и ветото на президента бъдат преодолени от управляващото мнозинство, призоваваме Омбудсмана на РБългария да атакува текстовете в Конституционния съд, каза председателят на Единна народна партия Валентина Василева. Следващата стъпка е сами да поискаме правата си обратно, на улицата.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

4 × four =