Властта в Киев изправя страната пред гражданска война

Дата: 23 Януари 2014 Автор: EНП

0
263

Приемането на закони, които са насочени пряко срещу гражданските свободи от страна на Украинския парламент, убийствата и проливането на кръв като средство за борба с мирно протестиращи демонстранти, поставят Украйна на ръба на гражданска война и изправят страната пред риск от разделение. Такива събития отдалечават тази държава още повече от възможността скоро да се стане член на Европейския съюз.

 Украйна е страна, в която живеят и немалко българи, а и връзките между нашия и украинския народ са традиционни. Затова няма как да останем безучастни при подобно вандалско отношение към мирното население на страната. Властта в Киев превърна външнополитическия си курс във вътрешнополитически диктат.

Осъждаме и негласната война на управляващите в Украйна срещу свободата на словото и убийствата на репортери, изпълняващи служебните си задължения.
Призоваваме членовете и симпатизантите на Единна народна партия да се присъединят към протеста пред Посолството на Украйна в София (ж.к. „Овча купел“, ул. Боряна № 29) – днес, 23 януари 2014 г., от 17.30 часа. Организаторите приканват да почетем паметта на загиналите украинци, като запалим свещи пред сградата на посолството и издигнем плакати в знак на несъгласие с политиката на властите в Киев.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

20 − three =