Властта в Киев хвърли страната в гражданска война

Дата: 19 Февруари 2014 Автор: EНП

0
345

Провалът на преговорите с опозицията в Украйна не бива да се превръщат в мотив за убийства и проливане на кръв, нито да се приема като решение за борба срещу демонстрантите в Киев. Украйна е в гражданска война, за която предупреждавахме, и продължава да е пред риск от разделение заради чужди имперски интереси. Тези събития отдалечават страната от европейската перспектива и превръщат кризата в хуманитарна.

Нямаме право да мълчим, защото смятаме, че са важни връзките с украинския народ, а не с украинската власт. Войната на властта срещу народа, винаги приключва със загуба за властта.

Осъждаме и негласната война на управляващите в Украйна срещу свободата на словото и убийствата на репортери, изпълняващи служебните си задължения.

Призоваваме членовете и симпатизантите на Единна народна партия да се присъединят към протеста пред Посолството на Украйна в София (ж.к. „Овча купел“, ул. Боряна № 29) – днес, 19 февруари 2014 г., от 18.00 часа. „Майдан, ние сме с теб!“, под този наслов ще премине протестът, организиран в социалната мрежа Фейсбук. „Банду геть! Българи-юнаци, елате и ни подкрепете!“

ОСТАВИ КОМЕНТАР

nine + fifteen =