Вотът на недоверие се използва за безплатна политическа агитация

Дата: 16 Май 2014 Автор: ЕНП

0
274

Внасянето на вот на недоверие, седмица преди изборите за Европейски парламент се ползва като част от предизборната надпревара, а не като парламентарен инструмент за дискусия по ключова за България политика. Темата „Енергетика“ засяга сектор, в който процесите се залагат за 20 до 40 г. напред и трябва да са въпрос на национален консенсус, а не на дребни боричкания.

 С политиката си, с положените подписи и внесените законови поправки, и ГЕРБ, и БСП са доказали, че са за строежа на „Южен поток“, като са отчитали само руския корпоративен и държавен интерес. При управлението и на двете партии не получихме гаранции, че трети страни ще могат да транспортират газ по този тръбопровод. Никой от тях не повдига въпроса за прозрачността на споразумението с „Газпром“, нито за гаранциите, които ще получи България като транзитна държава, нито за по-ниски цени на газа.

Единна народна партия призовава и управляващи, и опозиция да се въздържат от фриволни изказвания и в сферата на ядрената енергетика, защото създават политически риск, който увеличава кредитния риск на българските предприятия в енергетиката, които работят с банковия сектор. Подобно говорене застрашава националните ни икономически интереси в хода на съдебното дело, което страната ни води в Париж.
Безсмислено е парламентарната трибуна да се използва за безплатна политическа агитация след като и БСП, и ГЕРБ имат достатъчно финансов ресурс, за да използват платените и утвърдени по закон форми на агитация, заяви председателят на Единна народна партия г-жа Мария Капон.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

5 + 18 =