Времето продължава – смелите остават

„Благодаря на Изпълнителния съвет за съвместната ни работа. Искам всички да знаете, че аз не се оттеглям от работата. Ще работя за Единна народна партия както и досега, а може би и повече. А работа, повярвайте ми, има много и за всички. Уставът ни дава рамките, в които всеки трябва да се движи. Това е вътрешното ни законодателство, но никой от нас не съм видяла да работи само заради поста, който заема. Не очаквайте и от мен това. Ние сме заедно заради общата ни мечта за България“, заяви Мария Капон (вдясно) при предаването на поста председател на Единна народна партия на своя наследник. „Председателят е само пръв между равни. Ние всички сме партията, заяви Валентина Василева-Филаделфевс (вляво) след избирането й за председател на Единна народна партия на Третия редовен конгрес и добави - Очаквам вие да ми подавате нотите, за да мога да представя пред публиката общият ни глас – гласът на Единна народна партия.“
„Благодаря на Изпълнителния съвет за съвместната ни работа. Искам всички да знаете, че аз не се оттеглям от работата. Ще работя за Единна народна партия както и досега, а може би и повече. А работа, повярвайте ми, има много и за всички. Уставът ни дава рамките, в които всеки трябва да се движи. Това е вътрешното ни законодателство, но никой от нас не съм видяла да работи само заради поста, който заема. Не очаквайте и от мен това. Ние сме заедно заради общата ни мечта за България“, заяви Мария Капон (вдясно) при предаването на поста председател на Единна народна партия на своя наследник. „Председателят е само пръв между равни. Ние всички сме партията, заяви Валентина Василева-Филаделфевс (вляво) след избирането й за председател на Единна народна партия на Третия редовен конгрес и добави – Очаквам вие да ми подавате нотите, за да мога да представя пред публиката общият ни глас – гласът на Единна народна партия.“

ПОЛИТИЧЕСКА ДЕКЛАРАЦИЯ НА ЕДИННА НАРОДНА ПАРТИЯ

Трети редовен конгрес, София, 16 април 2016 г.

Единна народна партия приема на Третия си редовен конгрес решение да продължи усилията си за провеждане на операция „Чисти ръце“ в страната заради огромния размер на корупцията, разяждащ всички публични структури и нормални отношения в обществото.

Изразяваме убеждението, че българските граждани нямат гарантирана лична сигурност, нито гарантирана национална сигурност. Данъкоплатците не получават нормални здравни услуги, няма условия за по-високи доходи, образованието е с ниско качество, а страхът от престъпността надделява над спокойствието, което се очаква от органите на реда. В същото време свободата на словото се превърна във фикция, карикатурите в опасност, а правителството в карикатура. Свободните избори се оказаха фалшификат, пазарната икономика вече е държавно регулиран капитализъм, а правото на справедлив процес е уред за наказание над опонентите. България, като страна-членка на Европейския съюз се превръща в държава организирана по азиатски модел. Конституционните права на хората бяха иззети, основният закон на практика е бламиран, а демокрацията е унищожена чрез пълзящ преврат на доминиращата политическа сила и нейният едноличен собственик. Не смятаме за нормално животът на младите да бъде предварително обречен на постоянни битки с корумпираната обществена система, която ги превръща от хора с мечти в хора, склонни на компромиси. Желанията, културата и развитието на хората в активна възраст са гръбнака за успеха на страната ни.

Единна народна партия, като дясноцентристка политическа сила, ще защитава правата на всеки българин и демократичното ни устройство, както и външно-политическата ориентация на страната. Тези приоритети са надпартийните ни интереси и ще търсим всички механизми, за да извоюваме обратно правата на гражданите установени след 10 ноември 1989 г. За нас не е възможен друг избор, освен каузата на свободата, справедливостта, свободната конкуренция и сигурността на гражданите. Всякакви компромиси са неприемливи и сме наясно, че ще надделеем или ние, в защита на публичния интерес, или мафиотските кръгове окупирали страната ни. Ние идваме с ясното съзнание, че е време за смелост и нямаме намерение да губим тази битка. От това зависи съдбата на всеки един – на нашите деца, на родителите ни. Това е въпрос на собственото ни достойнство като нация.