Всички поддръжници на АЕЦ „Белене“ в НС дариха общо 5 лв. и 05 ст.за строителството на централата

Дата: 17 Януари 2013 Автор: EНП

0
306

Инициативен комитет „Беля НЕ“ и младежката структура на ЕНП дадоха възможност в началото на работния ден на Народното събрание, депутатите-инициатори на референдума в полза на „Белене“ да докажат, че думите им могат да бъдат последвани от дела. Водени от убеждението и думите на г-н Румен Овчаров, че при вложени само 6 млрд. евро, България ще спечели 200 млрд. евро от централата, инициаторите на събитието приканиха депутатите от БСП и Атака лично да дадат средства за градежа на АЕЦ „Белене“.

„Думите и подписите трябва да бъдат следвани от дела и личен пример,така както лично всеки български гражданин ще обеднее с хиляди левове за направата на тази централа“, коментира Анатоли Асенов – член на комитет „Беля НЕ“. В края на акцията с разочарование бе установено, че общата сума, която са склонни давложат поддържниците на АЕЦ „Белене“ са 5 лв. и 05 ст. Сумата ще бъде описана в протокол и дарена на Националната електрическа компания по банков път, в качеството й нафирма-партньор на „Атомстройекспорт“.
Според комитет „Беля НЕ“ драстичното разминаване междудуми и дела, и недоверието в проекта от страна на БСП подсказват, че останалата сума до 22 млрд. над5 лв. и 05 ст. се очаква да бъде събрана от българския народ.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

two × three =