Десни партии поискаха оставката на Валери Жаблянов като зам.-председател на Народното събрание

0
780

Представителите на седем политически партии поискаха незабавна оставка на Валери Жаблянов като зам.-председател на Народното събрание. В позиция до председателя на българския парламент те осъдиха явните опити за реабилитация на престъпния комунистически режим.

Ето и пълният текст на позицията:

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА

ХХХХIV НАРОДНО СЪБРАНИЕ

ДО МЕДИИТЕ

 

ПОЗИЦИЯ

            Ние, представители на ПП „Движение Демократично Действие – Д 3”, ПП „Единна народна партия”, ПП „Съюз на свободните демократи”, ПП „Синьо единство”, Български национален фронт – Чикаго, Национално консервативно сдружение „Десен профил” и Независимо дружество за защита правата на човека (основано 1988 г. от Илия Минев)

ОСТРО ОСЪЖДАМЕ

            явните опити за реабилитация на престъпния комунистически режим, на които сме свидетели напоследък. „Погрешно пуснатата декларация” на БСП, в която чудовищното престъпление срещу собствения народ – т.нар. „Народен съд”, осъдил на смърт хиляди българи, беше определен като „неизбежно и необходимо правосъдие”. Точно когато някой можеше да повярва на това обяснение за „погрешно пуснатия проект за декларация”, нейният автор – заместник-председателят на ХХХХIV Народно събрание от БСП – г-н Валери Жаблянов – демонстрира арогантно и недопустимо отношение към жертвите на комунистическата диктатура.

Ние настояваме за незабавната оставка на г-н Жаблянов като заместник-председател на Народното събрание!

Не можем да си представим как наследник на национал-социалистите в Германия, 30 години след рухването на режима, би могъл от трибуната на техния Парламент да определи неговите престъпления като „неизбежни и навременни”.

Очакваме от ПП ГЕРБ да се откаже от своите дългогодишни колебания по темата и ясно да застане на позицията за изучаване, осъждане и борба срещу насажданата носталгия по комунистическия режим, който е обявен за престъпен със Закон от 2000 година.

София, 17.02.2018 г.

ПП „Движение Демократично Действие – Д 3” : Стефан Иванов – председател;

ПП „Единна народна партия”: Емил Мечикян – заместник-председател;

ПП „Съюз на свободните демократи”: Радослав Кацаров – председател;

ПП „Синьо единство”: Христо Панчугов – председател;

Български национален фронт – Чикаго: Огнян Тасов – председател на клон „България”;

Национално консервативно сдружение „Десен профил”: Калин Крулев – председател;

Независимо дружество за защита правата на човека „Илия Минев” – Огнян Цеков – секретар.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

17 + 13 =