Единна народна партия: Властта лъже безобразно

0
496

Днешното заседание на социалната комисия в парламента на България по Закона за личната помощ показа, че властта лъже. Обещанието на премиера Борисов остана пожелание, смачкано от личния му финансов министър. При старта на извоюваната с толкова усилия програма пари няма да има! Това означава, че кабинетът саботира или собствените си обещания, или собствения си народ.

С днешното решение средствата ще бъдат определяни не от броя и нуждите на хората, а според възможностите, които властта вижда в бюджета. Спорните  71,5 милиона лв. са скромна троха в държавния бюджет и могат да се набавят от обширно рекламирания излишък. Представлява управленска загадка, защо тези средства се оставят при финансовия министър? Той ли вече отговаря за тази политика в страната? Уволнен ли е Бисер Петков или част от правомощията му отиват при Горанов?

„Решението от днес е подигравка и отмъщение срещу майките на деца с увреждания, които с протестите си накараха властта да работи. Отговорността за тази гавра с хората е лично на Бойко Борисов и в това няма никакви съмнения. Готови сме да подкрепим всички форми на протест, за да се стигне до справедливо решение в полза на нашите сънародници“, заяви председателят на Единна народна партия Валентина Василева.

27 ноември 2018 г.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

3 × 1 =