Единна народна партия: В „Борисов-3“ промяна на собствеността няма, сменен е част от обслужващия персонал

0
661

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ЕДИННА НАРОДНА ПАРТИЯ

Коалицията ГЕРБ – Обединени патриоти е триумф на подмяна на вота на българските избиратели, скрит зад мотива за стабилност. Едва ли някой от гражданите, подкрепили тези партии е дал доверието си за такъв съюз.

Ние от Единна народна партия се опасяваме, че България ще бъде управлявана от коалиция, която за пореден път поставя на изпитание евроатлантическата ориентация на страната. Смятаме за нехигиенично това да се прави зад паравана на дясноцентристкия етикет. Безусловната подкрепа на ВМРО и Атака за руските енергийни интереси в страната, както и национал-популистките идеи на Обединените патриоти придават на кабинета антиевропейски профил, който дългосрочно ще дискредитира идеята за принципно дясно управление в България. Днешната коалиция ГЕРБ-ОП възпроизвежда старата с много от същите министри, като добавя и откровени ксенофоби.

Поредният кабинет „Борисов“, подобно на първите два,  е съставен върху баланса между различни олигархични интереси. Те и днес прозират зад много от министрите, независимо от това кой от партньорите формално представляват. Настоящият кабинет няма да извърши нито една от дългоочакваните реформи в страната, защото е заложник на други интереси, които са доволни от настоящата ситуация в икономиката, съдебната система и държавна администрация.

Диаметрално противоположните позиции на участниците в коалицията по ключови политически въпроси като развитие на ядрената енергетика, икономиката, данъчната и социална политика, геостратегическата ориентация на България дават ясен отговор, че целта на подобна коалиция е само властта.

На фона на днешния безпринципен сговор, ние от Единна народна партия, оставаме безкомпромисна демократична опозиция, която ще назовава истината за новия стар кабинет. Промяна в собствеността на „предприятието“ няма, подменен е част от обслужващия персонал.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

5 × 2 =