Единна народна партия: В България свободна конкуренция няма да има

0
233

valia-vasilevaИзборът на председател на Комисията за защита на конкуренцията бе поредна демонстрация на всевластието на олигархията, която контролира политическия живот в страната. Принципът „батко и братко“, наследен от БКП, продължен от БСП и творчески развит от ГЕРБ, за пореден път показва, че монополистите в България могат да бъдат спокойни. Лобистките им интереси и картелните споразумения ще останат незасегнати. Всичко това ще е отново за сметка на джоба на българския данъкоплатец.

Роднинският принцип при назначенията, когато съпругът е конституционен съдия, а синът депутат от ГЕРБ дава възможност на цялата фамилия Ненкови да се разположат в тъканта на управлението. Но все пак това е по-малкото зло. Големият проблем е принципът на сговаряне между всички парламентарни политически сили за сметка на гражданите. Вчерашният избор се състоя със задкулисното взаимодействие между ГЕРБ, БСП, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, БДЦ и ДПС. Тези партии работят публично, за да бъдат хората по-бедни.
Професионализмът няма значение, независимостта няма значение, единственото задължително условие е да си човек на властта, който ще пази интересите на спонсорите й срещу интересите на българите.
Тишината сред правозащитните и неправителствени организации, които настояват да представляват гражданското общество е твърде подозрителна, заяви председателят на Единна народна партия Валентина Василева.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

4 × five =