Единна народна партия: Г-н Борисов, махни фашистите!

0
511

 

ПОЗИЦИЯ НА ЕДИННА НАРОДНА ПАРТИЯ

 Призоваваме министър председателя Бойко Борисов незабавно да преоцени значението на коалиционните си взаимоотношения, за сметка на общочовешки ценности, важни за достойнството на целия български народ и отвоювани с цената на милиони невинни жертви.

Присъствието на вицепремиер, склонен да приема за шега нацизма е безумие в европейска България. Още по-цинично е, че същият отговаря за демографската ни политика. Скромно се надяваме вицепремиерът Валери Симеонов да няма шеговити снимки при посещението си в концлагера „Бухенвалд“. Става дума за място, в което са намерили смъртта си хиляди човешки същества, между които и българи. В противен случай няма да се изненадаме, ако догодина си направи шеговита снимка с чалма при почитане на жертвите на баташкото клане.

Циничната снимка на новоназначения зам.-министър е далеч зад пределите на детството и подобни „шегички“ в зряла възраст са несъвместими с достъпа на подобни хора до политиката и властта. Или по-точно казано – влизат в графата „пропаганда на фашизма“, което се преследва от закона в цивилизованите държави.

При липса на опит в коалиционни отношения с крайно десни партии, призоваваме Борисов да се обърне за съвет към госпожа Ангела Меркел с която обикновено демонстрира завидна близост.

При подобно безумно подминаване на факти, уронващи престижа на страната ни, не знаем как българският дипломатически корпус, начело с външния министър и президентът на страната, ще защитават интересите ни на международната сцена, и с какви очи България смята да поеме европейското председателство догодина.

Всички Вие сте се клели в името на България пред Конституцията и Народното събрание. Запазете достойнството на страната ни. То струва повече от всеки един пост в администрацията.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

five × 1 =