Мария Капон: Недоверието е примирение със съдбата

Дата: 23 Януари 2014 Автор: BGNES

0
329

Европейската комисия казва открито, че нито БСП и ДПС, нито ГЕРБ са перспектива за страната ни! Познавам докладите и имам пълните основания да твърдя, че Промяна и Лидерство означава Нова Перспектива, а не статукво! Докладът на Европейската комисия обективно констатира личните усещания на всички български граждани за липсата на справедливост в страната. Фактът, че правораздавателната система не носи възмездие, а служи за алиби на корупцията в България е отвратителен знак, под който живеем. Операция „Чисти ръце“ проведена от достойни и смели хора готови да се изправят срещу мафията в България е изходът от тази криза на обществения морал. От години говоря за обществен процес в тази посока, без значение от партийна принадлежност.

 Липсата на лидерство за такава кауза означава, че гражданите отказват да упълномощят някой, за да започне промяната. Недоверието не е спасението, а примирение със съдбата. Това са национална обреченост и страх. Аз не мога да се примиря с това и знам, че страната има смели хора, които са готови да обърнат посоката. Няма за кога да отлагаме. Не се живее от доклад до доклад, нито се мизерства от заплата до заплата. Европа ни харесва, остава и ние да се харесаме. В България трябва да се научим да избираме по- образованите, а не роднините ни! По-съвестните, а не по-пробивните, по-честните, а не по-богатите, по-мислещите, а не преписващите. Хора с биографии, които сами са писали, а не са спуснати по партийния асансьор.

Истински интересният въпрос е какво ще кажат гражданите на евроизборите, защото иначе все ще слушаме какво казват от Европейската комисия в докладите на гражданите ни за управлението, което им се случва.

–––

Мария Капон, председател на Единна Народна Партия

ОСТАВИ КОМЕНТАР

16 − eight =