Единна народна партия не яха протеста, но Борисов е яхнал народа си

0
576

 

Ако премиерът Бойко Борисов не излезе пред очите на хората, ще се наложи да влиза през задния вход на Министерски съвет, като Пламен Орешарски.

Единна народна партия настоява министър-председателят Бойко Борисов да вземе отношение въпросите, които протестиращите в България поставят и поне формално да заяви, че ги чува.

„Глухотата на властта не се компенсира с платени говорители на ГЕРБ, които имат за цел да закачат всеки протест към БСП или ДПС. Всеки протест не е властолюбие, но всяка политическа глухота е самолюбие и еднолична власт. Тя няма цвят, както и протестът няма цвят, защото става дума за демокрацията в страната. Няма лява и дясна демокрация. Има израждане на властта в диктатура и ние ще се борим срещу нея“, заяви председателят на Единна народна партия Валентина Василева.

Лобистките закони, прокарани от мнозинството, засягат цените на горивата, монополното положение при вноса на горива също засягат цените на горивата, а министър-председателят Борисов мълчи. „Господин премиер, колко страни още ще посетите, за да бягате от народа си? Колко морал носите, за да търпите Валери Симеонов? Коалицията ли Ви е по-важна от морала? Има ли разлика между Вас? Ако няма – обединете се в една партия, за да не разсейвате хората. Ако харесвате Орбан и „Белене“ се обединете и с Нинова, за да не разсейвате хората. Застрахователите, стадиончетата и пътните фирми ли ви избраха? Ако сте на белот в Бургас го кажете публично – ние знаем къде е рафинерията и ще Ви намерим, за да обсъдим начина Ви на управление“, каза още председателят на ЕНП  Валентина Василева.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

13 − eight =