Единна народна партия подкрепя протеста на творците на културата

0
210

Водени от дълбокото убеждение, че България не може да се превърне в богата държава на успели хора без високо културно и образовано общество, Единна народна партия подкрепя протеста, организиран от Гражданска инициатива „Българска култура“.
Управляващото мнозинство и министър Рашидов продължават да изпиват и последните сили на културните институти и творци, които работят за развитието и съхраняването на българската култура, въпреки мизерните условия и заплащане, в условията на хаос и геноцид, наричан „реформа“.

Театрите, музеите, галериите и цялата културна инфраструктура е превърната единствено в печатница за билети, които Министерство на културата осребрява, ако реши и когато реши. Артистите на получават възнагражденията си с месеци, а някои с години. В същото време се разходват безотговорно средства от бюджета за бутафории и PR акции на министерството.
Липсва цялостна концепция за съхранение и развитие на българската култура. Липсва всякакво желание за превръщането на културния ресор в печеливш не от халтури, а от висококачествен продукт. Само такъв продукт ще привлече публиката в залите и ще спомогне продукциите ни да бъдат продавани и представяни на най-престижните световни сцени и форуми.
„Ние, от Единна народна партия винаги сме заявявали, че културата и образованието са неразделна част от националната ни сигурност. Само чрез тяхното развитие можем да отстояваме националната си идентичност, да възпитаме поколенията в родолюбие и уважение към закона, да постигнем икономически ръст и да създадем интелигентна икономика“, заяви председателят на Единна народна партия Валентина Василева.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

5 + fifteen =