Елеонора Николова подари запалка на Сергей Станишев

Дата: 28 Март 2008

0
255

Заместник председателят на Единната народна партия прикани министър-председателя Сергей Станишев да действа решително срещу ширещата се корупция и скандалите в МВР. Тя призова премиера да не прави грешките на предишни правителства и да работи в интерес на гражданите, а не на собствената си партия.

Никой в тази държава не иска дестабилизация и бедност. Никой не я иска и затова аз ви призовавам и очаквам от вас най-верният ход, който можете да направите като държавник и политик. Да отсечете този крайник на държавата, който е гангренясал”, заяви Елеонора Николова.

Тя символично подсказа какво точно има предвид, като подари запалка на премиера Станишев.

От разразилия се скандал в МВР стана ясно, че министърът на вътрешните работи Румен Петков е бил разследван за престъпна дейност под прякора “запалката”.

Елеонора Николова бе категорична, че министърът би имал нейната подкрепа, ако реши да предприеме конкретни действия.

“Не правете грешките на правителството на Иван Костов! Не повтаряйте грешките на Виденовото правителство. Лошо е за нашата обща държава! Проявете решителност, защото, ако не го направите, ние утре ще я проявим тази решителност”, заяви Николова в парламента.

Министър председателят от своя страна бе категоричен, че правителството прави това, което се очаква от него. По думите му кабинетът действа системно по отношение на европейските фондове и разразилия се в МВР скандал.

“Вече Комисията за противодействие и превенция на корупцията е разгледала пакет от законодателни, и организационни мерки, които ще бъдат разгледани от правителството следващата седмица, и съм убеден – ще бъдат приети. По конкретните теми свързани с МВР отстоявам последователна позиция. Първо, че не може да има никакъв политически чадър над когото и да било. Второ, че ще има ясни действия. И всеки, ако има вина, ще си понесе отговорност.

В интервю за ТВ 7 независимият депутат Елеонора Николова заяви, че министър – председателят се държи като “партиен секретар” относно кризата в МВР. По думите й “на Станишев му е удобно, неговият министър Петков да е в тази унизителна ситуация, преди партийния конгрес, защото, ако го извади ще има вътрешно-партийна опозиция”.

Тя подчерта, че един държавник не би трябвало да има подобно поведение. По нейните думи чрез държанието си Станишев вреди на българската държавност.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

two × four =