ЕНП-Варна: Предизборен заем товари дълговете на варненци

Дата: 19 Ноември 2014 Автор: EНП

0
229

Единна народна партия-Варна смята, че планираният ремонт на 233 детски площадки в града има по-скоро характера на предизборно мероприятие, а не на икономически разумен ход за подобряване на инфраструктурата на Варна.

От публичното обсъждане стана ясно, че Общинският съвет има желание да изтегли заем от 15 млн. лв., което означава средно около 65 000 лв. за една площадка. Не чухме икономическа обосновка за тези разходи, което прави размера на заема неоправдан.

В същността си една благородна идея, подобна на дискутираната може да бъде финансирана по някоя от европейските програми в новия програмен период за регионално развитие до 2020 г.
На въпрос на председателя на ЕНП-Варна Лъчезар Алексиев – защо се бърза с вземането на многомилионен кредит в зала прозвуча отговорът – „Защото така сме решили!“. Смятаме това за изключително високомерие към парите, които ще трябва да връщат варненци. С новия заем дългът на Общината ще нарасне главоломно и прибавен към сега съществуващия има риск да достигне законовия лимит.
Единна народна партия предупреждава, че след това Варна ще срещне изключителни проблеми при кандидатстване по програмите за регионално развитие, защото няма да разполага със средства за съфинансиране от общината дълги години напред. Не смятаме, че перспективата да се режат ленти край детските площадки няколко месеца по-рано трябва да се превърне в бариера пред развитието на града ни в рамките на следващите 6-7 години.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

twenty − one =