ЕНП: В десния сектор са важни принципите, а не обикновената аритметика

Дата: 26 Май 2014 Автор: ЕНП

0
419

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ЕДИННА НАРОДНА ПАРТИЯ

Относно резултатите от проведените на 25 май 2014 г. избори за членове на Европейския парламент от Република България

Единна народна партия поздравява десницата, която успя да осигури един глас, който е стъпил на ценности, а не на популизъм. Това е Светослав Малинов. Получихме поредното доказателство, че в нашия политически спектър са важни принципите, а не обикновената аритметика.
В същото време изборите изпратиха силен сигнал, че партиите, които провидяха завръщане на България към Евразия и успоредно движение с политиката на Путин, загубиха. Така страната ни демонстрира неотклонната си евроатлантическа ориентация.

Загубата на левицата е част от разпада на управлението и оставя терен за развитие на популистко говорене и политика, които набират сила, за сметка на истинските политически партии в България. Управляващата коалиция трябва да бъде на висотата на националните си отговорности, а не в низините на партийните си крамоли и резултати. За държавата е важно да има власт, ползваща се с доверие, а не администрация брояща всеки ден от съществуването си. Властта трябва да стартира парламентарен разговор по този въпрос за преконфигуриране на изпълнителната власт или за насрочване на избори.
Призоваваме за още по-широко обединение на единомишленици, за да следва страната цивилизован път на развитие.

София, 26 май 2014 г.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

five × five =