ЕНП: Искането на вот на недоверие ден след терористичния атентат е проява на политическо лицемерие

Дата: 24 Юли 2012 Автор: EНП

0
205

ПОЗИЦИЯ НА ЕДИННА НАРОДНА ПАРТИЯ

Единна народна партия смята за проява на политическо лицемерие искането на вот на недоверие от днешното правителство за политика, която по никакъв начин не се отличава от действията на Тройната коалиция в областта на правосъдието и вътрешните работи.

Внасянето на вота на недовери ден след терористичния акт на летище Бургас е доказателство за безотговорността на вносителите, защото в такъв момент е необходима консолидация на усилията на институциите и спокойствие за правителството. Политическото нетърпение за атака над опонента надскочи отговорността към държавата в момент, когато консолидацията е нужна пред един общ враг – тероризма. Бързането доказва невъзможността на БСП да бъдат алтернатива на настоящото управление.

Липсата на морален кредит обезсмисля дебата по темата и я превръща в удобен разговор кой е по виновен, а не в дебат как да се справим с проблема.

Модерната българска десница е наясно, че в последния доклад на Европейската комисия получихме тежка оценка. В нея не се говори просто за корупция и престъпност, а за размера и възможностите да влияе на обществени и политически процеси. Това е онази власт на олигархията, за която ЕНП отдавна говори, каза председателят на ЕНП г-жа Мария Капон. Днес го чухме от Брюксел. Размерът е толкова голям, че изкриви демокрацията. Превърна я в декорация и сега са нужни удивителни усилия,  за да си спечелим държавата обратно от алчните ръце на тези хора и да уверим партньорите си, че не сме ги излагали за посоката, по която обещахме да вървим преди пет години.

 

София, 24 юли 2012 г.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

eleven − five =