ЕНП не е издавала пълномощни за сключване на предизборни споразумения за територията на цялата страна и в частност за община Главиница

Дата: 30 Януари 2012 Автор: ЕНП

0
275

ПОЗИЦИЯ НА ЕДИННА НАРОДНА ПАРТИЯ

Във връзка с изявлението на Румен Петков в Плевен от 30 януари 2011 г. за сключено предизборно споразумение между ЕНП и ГЕРБ

Единна Народна Партия не е издавала пълномощни за сключване на предизборни споразумения за територията на цялата страна и в частност за община Главиница.

Явно на г-н Петков му е било много натоварено през последните почти три месеца, а и имаше доста празници – Коледа, Нова година и поредица от именни дни, и явно чак сега е успял да отдъхне, за да открие неща, на които вече сме дали отговор.

Още на 29 октомври 2011 г. Единна народна партия излезе с официална позиция по случая. В нея ясно сме заявили, че документът, който бе разпространен в публичното пространство е фалшификат, като се има предвид, че под изходящ номер 32 на партията не е пълномощно за цитираното лице, нито от същата дата, както и липсва печат на партията и реквизитите на същата. Във всички документи партията се изписва, както в решението на ЦИК, така и това от съда, като Единна народна партия. От цитирания текст тогава, а и днес, три месеца по-късно, прави впечатление, че влиза в пълно противоречие с двете основни политически линии на партията за провеждане на политика чисти ръце и спазване на българското законодателство, определяйки квоти на фирми, които да печелят бъдещи проекти. Следващото фундаментално противоречие е с декларираната от Единна народна партия политика на обединение на ценностна основа на етносите в България, а не на процентно разпределение на длъжностите в администрацията. По този фалшификат още същият ден е подаден сигнал в полицията за образуване на производство с неизвестен извършител, подаден е сигнал и в прокуратурата.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

nineteen − 11 =