ЕНП обявява кандидатите си за изборите на 17 юли

Дата: 27 Юни 2011 Автор: Агенция КРОСС

0
307

Единна народна партия /ЕНП/ ще обяви кандидатите си за президентските и местните избори на 17 юли, съобщи пред Информационна агенция КРОСС лидерът на партията Мария Капон. Стратегията на политическата формация е да се обявят едновременно всички кандидатури, а не на порции. ЕНП ще участва самостоятелно в битката за вота на избирателите.

„Искаме да свършим номинациите в цялата страна“, обясни Капон. Вече са ясни номинацииите за кметове на София, Пловдив и други градове.

Капон даде описа профила на кандидата за държавен глава на ЕНП, но не назова конкретни имена.

„Кандидатът за президент трябва да е много наясно и с Конституцията, и със съдебната система“, каза тя.

На това описание отговаря колежката й Елеонора Николова, която е юрист. „Виждате – в ЕНП има много добри кандидати“, лаконична бе Мария Капон.

„Президентът трябва да е визионер. Той трябва да предлага политики в името на единството на нацията. Важно е да има международен опит, да е наясно със системите на отбраната и националната сигурност“, каза Капон.

„Когато избираш държавен глава, е нормално това да е политик“, каза лидерът на ЕНП на въпрос дали номинацията за президент ще е партийна. „Мисля, че добрите политици са обществени фигури с ясна гражданска позиция. В партиите няма марсианци, там има граждани“, каза тя.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

13 + eighteen =