ЕНП подкрепи вота на недоверие

Дата: 18 Февруари 2009 Автор: ЕНП

0
327

Безпрецедентно срастване на държавата с организираната престъпност, добилата застрашителни размери арогантност на престъпните среди и загубеното доверие в органите на реда. Безотговорност на правителството при осигуряване на вътрешния ред в страната, което  предизвиква и пълната липса на лична сигурност както за пълнолетните българи, така и за техните деца. Драстични нарушения на човешките права.


М О Т И В И

ЗА ИСКАНЕ НА ВОТ НА НЕДОВЕРИЕ
ЗА ЦЯЛОСТНАТА ПОЛИТИКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ 

Правителството на БСП, НДСВ и ДПС се провали и в трите приоритета, които обяви при формирането си. Вместо евроатлантическа интеграция, то предложи на българските граждани отдалечаване от Европейския съюз /ЕС/ и НАТО. Вместо икономически просперитет, то вкара страната в енергийна, финансова и икономическа криза. Вместо социална отговорност – насилие, полицейски произвол и драстично нарушаване на основните човешки права. Като цяло това наложи олигархичен модел за управление на страната, свързан пряко с организираната престъпност. Конкретните измерения на тази пагубна политика се изразяват в следното:

Неспособността на правителството на БСП, ДПС и НДСВ да превърне членството на България в Европейския съюз в предимство, лична перспектива и възможности за всеки български гражданин.

Невъзможността на тройната коалиция да реализира достойно участие на страната ни в процеса на вземане на решения в ЕС и НАТО.

Умишлено насаждане на евроскептицизъм и отказ от всичко изстрадано и постигнато през годините на прехода от тоталитаризъм и комунизъм към демокрация.

Поради липса на административен капацитет и корупция са загубени милиони средства от европейските фондове, които трябваше да повишат конкурентноспособността, да стимулират българския бизнес и да гарантират просперитета на българските граждани. Държавната система за набиране на приходи е заплашена от срив.

Пълно пренебрежение към сигнали за настъпваща световна криза и към нейното въздействие върху България, както и липсата на адекватни и навременни правителствени мерки за подпомагане на българската икономика и за запазване на рязко намаляващия приток на чуждестранни инвестиции.

Некомпетентна политика в структуроопределящите отрасли на българската икономика: селско стопанство, енергетика и туризъм, довело до нарастване на отрицателното салдо по външнотърговския баланс.

Угодническото поведение към Русия на социалистическото управление и липсата на перспективна енергийна политика, довели България до безпрецедентна газова криза, загуби за икономиката ни над 200 милиона лева, както и до капитулация пред отказа да се заплатят компенсации за нанесените щети.

Пълна липса на воля за борба с корупцията и конфликта на интереси. Политически имунитет срещу разследване на корумпирани висши представители на държавната власт.

Безпрецедентно срастване на държавата с организираната престъпност, добилата застрашителни размери арогантност на престъпните среди и загубеното доверие в органите на реда. Безотговорност на правителството при осигуряване на вътрешния ред в страната, което предизвиква и пълната липса на лична сигурност както за пълнолетните българи, така и за техните деца. Драстични нарушения на човешките права.

Отказ от реформи в здравеопазването, довел до реална заплаха за здравето на всеки човек в България.

Пълно отсъствие на прозрачност при вземане на правителствени решения, касаещи развитието на страната и живота на всеки български гражданин.
София, 18. 02. 2009 г.

Народни представители

ОСТАВИ КОМЕНТАР

3 × five =