ЕНП поиска оставката на Димитър Иванов – той слуша и изпълнява

Дата: 17 Октомври 2008 Автор: ЕНП по материали от Агенция Фокус

0
244

Следващият, който трябва да се вслуша в гласа на разума е премиера Станишев

Четири дни след като лидерът на ЕНП г-жа Мария Капон поиска оставката на изпълнителния директор на Национална Агенция „Пътна инфраструктура“ (НАПИ) Димитър Иванов, днес той я послуша.

Иванов е подал оставката си пред министър-председателя Сергей Станишев.

Инж. Иванов ще представи в най-кратък срок пълен отчет за извършеното в периода от 09.08.2008 г. до 17.10.2008 г., както и препоръки за организацията и управлението на ведомството.
Мотивите за искането за оставка са изложени в представената докладна записка. С оглед уважението към министър-председателя, от страна на когото изпълнителният директор винаги е срещал пълна подкрепа и съдействие, както и отчитайки отговорността на делегираните на изпълнителния директор пълномощия, мотивите ще бъдат публично оповестени след приемането на искането за оставка.

Аргументите на Мария Капон бяха свързани с некомпетентно управление на фонда и европейските средства, както и с необходимостта шефа на тази агенция да се избира е не да се назначава.

Следващият, който трябва да се вслуша в гласа на разума, е премиерът Станишев и да не назначава нов изпълнителен директор, а да остави това правомощие на Народното събрание.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

three × 2 =