ЕНП-Сливен призова Общинския съвет в града да се саморазпусне

Дата: 19 Октомври 2012 Автор: ЕНП

0
239

ОТКРИТО ПИСМО

Уважаеми съграждани,

Измина близо година от последните местни избори. Година на надежда, че избраният от нас Общински съвет ще остави зад гърба си политическия егоизъм, интригите, собствените си интереси и ще работи за гражданите. Това ни обещаха, а стана обратното. Свидетели сме на междуличностни борби, вулгарно поведение, двулична политика и пълна липса на отговорност. Значи ни излъгаха!

Съветниците, които сме избрали, гледат на общината като на наследствен имот, който им принадлежи по право! Къде останаха предизборните обещания за прозрачност и почтеност? Виждаме един ВИП Брадър-Сливен, където друг диктува действията на партиите преди всяко заседание. Извъртяха се всички възможни коалиции. Вотът на гражданите беше подменен изцяло. Общинският съвет блокира развитието на града ни, вместо да го движи напред.

На последното заседание Общинският съвет избра трима заместник-председатели, които да изпълняват длъжността председател през три месеца. Ето това е безсилие. Бяха сменени и четирима председатели на комисии. Съветът не може цяла една година да организира и излъчи собствените си органи, камо ли да се занимава с нас и с проблемите на града. Една четвърт от времето и парите ни бяха похарчени, за да се убедим, че местният парламент не е в състояние да функционира. Ако тези хора бяха работници на заплата, отдавна да сме ги уволнили!

За какво ни е съвет, който вече четири месеца не може да си избере председател, но съумя да освободи двама заместник-председатели и четирима председатели на комисии? Очевидно е, че финансови интереси, а не нашият граждански интерес, дискуват дневния ред в Бялата сграда.

Ние от ЕНП призоваваме Общински съвет – Сливен да се саморазпусне в името на развитието на нашия град!

Уважаеми съграждани,

Управляващите политически сили разчитат отвращението ни от техните методи за правене на политика да ни отблъснат от гражданска активност. Ние не сме безразлични! Единна народна партия вижда добре кой за какво се бори във властта. Хората имат право да бъдат господари на съдбите си и гласът им да се чува в управлението. Всички, които живеят в община Сливен и искат да отгледат тук децата си, трябва да упражнят натиск и да уволнят тези, които са ни излъгали и харчат безцелно парите ни!

Запомнете лицата и имената на хората, които в момента се подиграват с нашия избор – сесиите са открити – за да можем да им потърсим отговорност и да им кажем открито, дори и на улицата, че е време да си ходят.

С уважение,

Тодор Василев

Председател на ЕНП-Сливен и член на ИС на ЕНП

19.10.2012г.

гр. Сливен

ОСТАВИ КОМЕНТАР

15 − nine =