ЕНП ще сътрудничи за бъдещо партньорство между Пирдоп и италианския град Авелино

0
1432

Председателят на Единна народна партия в Пирдоп Станислав Готев проведе среща с кмета на община Авелино в Италия Паоло Фоти. Двамата обсъдиха възможностите за бъдещо партньорство между община Пирдоп и община Авелино.

„С г-н Фоти разговаряхме за възможностите за развитие на една малка община в Италия и в България. Общото между нашите две общини е наличието на завод за преработка на мед, който осигурява работа на много хора от общината. За мен беше изключително интересно да се запозная с практиките за развитие на социалните, културни и спортни политики на община Авелино и как бизнесът реагира на проектите, по които общината работи. Поканих Паоло Фоти да гостува в община Пирдоп и да стартираме едно бъдещо, успешно сътрудничество между двете общини“, каза Станислав Готев, който е и член на Изпълнителния съвет на Единна народна партия.

2
Председателят на Единна народна партия Станислав Готев (в средата) с кмета на община Авелино в Италия Паоло Фоти (в ляво) и съветника по културните въпроси на Авелино проф. Гамбардела ( в дясно).

По време на престоя си в Италия на 20 и 21 февруари т.г. Станислав Готев се срещна и проф. Гамбардела, съветник по културните политики на община Авелино. „Със съветника по спорта обсъдихме възможността за организиране на спортен турнир в Пирдоп, в който да участват представители на община Авелино“, каза още Станислав Готев.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

one × 2 =