За да имат полицаите нужното самочувствие – реформа в МВР

Дата: 13 Декември 2008 Автор: ЕНП

0
237

За обществен договор „Чисти ръце“ настоява Единна народна партия

Депутатът Елеонора Николова коментира пред журналисти във Велико Търново днес, че е за реформа в МВР. Като човек, който като прокурор в продължение на години е работил с полицаите, искам те да бъдат с нужното самочувствие и затова съм за реформа в МВР, каза Николова.

Според нея е необходимо да се преразгледа численият състав на министерството, което чрез вътрешни резерви може да доведе до драстично увеличение на заплатите. Николова заяви, че е контрапродуктивно и неправилно да се противопоставят ДАНС и МВР, които са две институции с  изключително важни функции за държавата, и проблемът според нея  не е в това, че заплатите на служителите от ДАНС са високи, а в това, че на полицаите са ниски. По нейните думи в България ниски заплати имат не само полицаите, но и лекарите и учителите. „Това е много тъжната тема за нереформираните сфери на здравеопазването, образованието, както и на системата на вътрешното ведомство“.

Обществен дебат за постигане на споразумение по три ключови въпроса ще предизвика Единна народна партия, заяви също така зам. председателят на партията. По повод критиките на Европейската комисия, спрените европари и задаващата се икономическа криза са изпратени писма с желание за дебат до премиера и политически лидери. Най-важно за нас е да се сключи обществен договор за чисти ръце, за прочистване на цялата админстрация и съдебна система от корупция, каза Николова.
Вторият ключов момент е да се тушират последиците от икономическата криза и най-вече да се ограничи безработицата, и на трето място да се изчисти образа на България в ЕС.  Тези три приоритети са политиките, които партията слага на масата на преговорите вдясно.  Запознали сме ДСБ с нашите приоритети, но от тяхна страна досега няма реакция, което подсказва, че Иван Костов има само вербално поведение, а не политики на действие, каза Николова.  Тя бе в региона за учредяване на структури на ЕНП в Горна Оряховица и Лясковец.

Велико Търново

По материали от медиите

ОСТАВИ КОМЕНТАР

14 + 14 =