Изказване на председателя на Единна народна партия пред националното събрание на Движение Демократично Действие-Д3

0
525

ДО

УЧАСТНИЦИТЕ

ВЪВ ВТОРО НАЦИОНАЛНО ОТЧЕТНО-ИЗБОРНО СЪБРАНИЕ

НА ПП „ДВИЖЕНИЕ ЗА ДЕМОКРАТИЧНО ДЕЙСТВИЕ – Д3“

Здравейте приятели,

Позволявам си да Ви нарека така, защото възпитаните хора, които не сме се лъгали един-друг не останахме много. Постоянно ни повтарят, че „лъжата е част от политиката“. Тогава излиза, че ние се занимаваме с нещо друго. Нашата представа за политика е друга.

Десният човек не е популистът, който ще излъже избирателя, подменяйки вота му, или който ще излъже партньор, за да му вземе мястото, или, за да му вземе идеите и гласоподавателите.

Десният човек е честният човек, възпитаният човек, вярващият човек, родолюбивият човек, силната личност и държавникът, който ще влезе във властта с една цел – просперираща и независима държава на образовани и одухотворени хора.

Това е най-тежкият път, който може да се извърви само с почтеност, честни отношения, силна вяра и без компромиси в името на властта.

Това е път, който може да се извърви от десницата, защото тя стои върху трите стълба – държава, армия и вяра.

Защо страната ни остана без десница?

Защото ние в дясно лъгахме много.

Когато на „Орлов мост“ един от лидерите ни каза – „Ние няма да ви предадем“ се оказа, че лъже. Когато продадохме „Нефтохим“ без пари на Русия, излъгахме. Когато раздадохме в приватизацията предприятия на милиционери с изпрани пари се оказа, че лъжем. Когато раздадохме курорти на сервитьорите си се оказа, че лъжем. Когато си назначихме собствен Главен прокурор се оказа, че лъжем. Когато се оказа, че подслушваме незаконно и лапаме от митниците се оказа, че лъжем… Да изброявам ли всичко? Знаете го също като мен. После се появи по-голям лъжец, после още по-голям, после МОЙ, КОЙ, СВОЙ, ТОЙ…  И ние им се разсърдихме, обидихме се и ги наругахме. По ъглите се вайкахме, че по „наше време“ било 10%, а сега 40% рушвет и на „какво приличало това“.

Да, знам, ще кажете не бяхме ние, не сме виновни.

Виновни сме в това, че допуснахме престъпниците да ограбват от наше име, скрити зад нашите идеали! Подлъгахме се, че ще е за малко, че по-важно е десницата да е на власт, пък после ще се оправим. И така им разписахме пълномощното да говорят от наше име. А днес се чудим, защо хората отказват да ни разберат. Те не са разследващ орган и детайлите не ги интересуват. За тях такива сме всички НИЕ.

Затова трябва да започнем отначало. Да започнем делото си днес. Да се доказваме днес. Да се борим днес и да се съберем днес.

Защото животът се случва днес, ограбват държавата днес, децата ни напускат България днес, и старците мизерстват днес.

А старите лаври са занимание за кръжока на филателиста.

Трябва да сме повече и по-силни, за да станем нужни.

Казвам трябва, с едно условие и то се нарича „честност и почтеност”. Всички сме ранени и всеки от нас (говоря за малките десни партии) е намерил своя оазис и е създал своята общност от съмишленици, за да се запази и да съхрани нещичко от принципите си.

Ние трябва да намерим формулата за голямата и силна общност, в която всяка партия да се чувства еднакво важна и достойна, да поеме своята отговорност в цялото и да загърби болно водаческите си амбиции. Иначе животът ще ни подмине и ще продължи напред без нас.

Силната общност ще направи и всеки поотделно по-силен. Времето е това, което ще покаже кой ще извърви целия път до края.

Бракът по неволя е предварително обречен, но истинското приятелство е вечно! Ние, от Единна народна партия сме доказали, че това за нас е най-важно.

Пожелавам Ви успешна работа и способността да превъзмогнете подробностите, за да имате силата да помогнем на хората – не както някога, а както е нужно днес.

Успех приятели!

София, 10 декември 2016 г.

С уважение,

Валентина Василева,

Председател

на Единна народна партия

ОСТАВИ КОМЕНТАР

12 − 1 =