ИК „Беля НЕ“ започна подписка в подкрепа на регистрацията на комитета

Дата: 22 Ноември 2012 Автор: EНП

0
264

Инициативният комитет „Беля НЕ“ започна национална подписка в подкрепа на регистрацията на комитета, който се представлява от председателя на ЕНП г-жа Мария Капон, като застъпник на алтернативната позиция в националния референдум на 27 януари 2013 г., както следва: „НЕ на развитието на ядрената енергетика с нова ядрена централа.“

Мотиви:

В днешното икономическо състояние на България страната не може и не бива да си позволява мнoгoмилиардни разходи за строеж на ядрена централа. Бедността е във връхната си точка и с този проект ще загроби икономиката окончателно.

България чрез АЕЦ „Белене“ става абсолютно зависима от една чужда страна в областта на ядрената енергетика и това окончателно затваря кръга на икономическата ни енергийна зависимост като добавим към това газта и петрола. Това е заплаха за националния икономически суверенитет.

Страната не бива да приема на територията си морално остарели технологии, които след събитията във Фукушима не са актуални за сигурността и безопасността на гражданите.

Въпросът, който е подложен на референдум е прикритие единствено за проекта „Белене“ и обслужва корпоративни интереси на компании посредници, а не на българските данъкоплатци.

Една централа в Белене би спряла развитието на 100 процента на българската централа в Козлодуй.

Изборът на компанията доставчик на оборудването за новата ядрена централа е извършен в нарушение на българското и европейското законодателство.

ОТТУК можете да изтеглите бланката на подписката.

Указания за попълване на подписката:

– Да не се попълва първото поле /поредния номер на записалият се/! Това ще бъде направено при подреждането на подписката в централата на ЕНП.

– Право да се подписват имат български граждани навършили 18 години с избирателни права.

– Изписвайте пълните си три имена и адрес, така както са по лична карта.

– Попълнените бланки изпращайте на адрес: гр.София, ул.“Тулово“3, ет.2

ОСТАВИ КОМЕНТАР

2 × five =