Капон: Борисов мечтае за Путинов режим

Дата: 26 Април 2013 Автор: www.vesti.bg

0
269

Желанието на Борисов журналистите да мълчат и да не му задават неудобни въпроси, заплахата към политиците “ да си мерят приказките“ и заявката му да се кандидатира за президентския пост дава ясна представа, че бившия премиер си представя въвеждането на Путинов режим на управление в България.

Това каза лидерът на ЕНП Мария Капон по повод казаното от Борисов снощи в Смолян „политиците да си мерят приказките, защото след 12 май ще си говорят с него“. Борисов отказа и да отговаря на коментира твърденията на Мирослав Найденов за „политическото мракобесие“ в страната. В Смолян лидерът на ГЕРБ каза още, че „на първия ред стоят 15-20-годишни и на следващите избори и те ще гласуват за него за президент“.

Богатството на определени олигарси, анатемосването на други, чрез семействата им, преразпределение на бизнеса, бедността на народа, дирижирани медии, заплашени политици, контролирана опозиция, договорени кукловоди на покдкрепящи депутати, дава цялата палитра от онзи модел на управление, който наричаме Путинов, подчерта Капон. Отчаяната защита на единствения съдружник в узурпирането на властта, показва ясно желание за формална взаимозаменяемост начело на държавата. С думите си, Борисов ясно ни посочва себе си – президент и своя кандидат ца премиер – Цветанов, каза още лидерът на ЕНП.
Дори разкритията на бивши министри от кабинета му срещу устоите на демокрацията в страната бяха последвани от „най-тежкото наказание“ от времената на Тодор Живков – изключване от редиците на БКП. И то не срещу „провинилия се“, а срещу този, който се е разприказвал. Няма страна, член на Европейския съюз, в която министри и депутати изнасят семействата си в чужбина от страх или стават защитени свидетели. България е именно пълноправен член на Европейския съюз, а не на Съветски такъв. Затова Борисов, „мечтать не вредно“, но заявявам, че до последния ни съмишленик и симпатизант ще се изправим срещу грозната заплаха надвиснала над страната ни, каза в заключение Мария Капон. /БГНЕС/

ОСТАВИ КОМЕНТАР

20 − six =