Капон: Законът за фалит на физическите лица трябва да бъде първата задача на новия парламент

Дата: 05 Април 2013 Автор: Агенция КРОСС

0
328

Председателят на Единна народна партия Мария Капон се обръща към лидерите на всички политически сили, които са подали документи в ЦИК за участие в парламентарните избори на 12 май 2013 г., с призив да поемат общ ангажимент пред българските граждани. Той се съдържа в просто и публично обещание, че първият закон, с който ще се заеме бъдещото Народно събрание, независимо от това кои партии са влезли в него, ще бъде Законът за фалит на физическите лица. Такъв закон има в много европейски страни и на практика гарантира, че въпреки финансовото си положение, човек ще има осигурен поне един покрив над главата си.

Смятаме това предожение за особено важно, предвид кризата, в която се намира страната. В настоящия момент държавата не е предвидила защитен механизъм за гражданите. Те не могат да се обърнат дори към съда при пълна финансова безизходица и изпадат в отчаяние.
Предложението ни не е нито лява, нито дясна мярка, но би представлявало изход за десетки хиляди българи, който ще им даде шанс да започнат борбата за живота си отново. Единна народна партия предлага този консенсус, за да са сигурни хората, че това ще бъде ефективно проведена законодателна инициатива в тяхна защита.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

twenty − fifteen =