Мария Капон бе преизбрана за председател на ЕНП

Дата: 22 Април 2012 Автор: EНП

0
305

Мария Капон е новият стар председател на Единна  народна партия. Те бе преизбрана на поста от делегатите на Втория национален конгрес на ЕНП, който се проведе днес, 22 април 2012 г., в Дома на науката и техниката в София, под мотото „Време е за смелост”.

„Благодаря за честта и отговорността да съм председател на Единна народна партия. Във времето историята ни е научила никога да не жертваме бъдещето заради настоящето. Днес е нужна смелост. Не просто да оцеляваме във времето на живота си. А ние да правим живота си във времето отредено ни от Господ. Този избор зависи от всеки от нас. България може да бъде освен красива и богата страна. И ние знаем как да го направим. Но днес се иска смелост и готовност да рискуваш.

Днес е време за смелост, защото трябва да поемем един риск – да потърсим промяната. Трябва да я направим лично – да бъдем активни, да не си мълчим и да търсим още хора, които да застанат до рамото ни. Тръгваме към избори, защото ни е нужна властта да променяме. Нужна ни е властта, за да работи държавата по-добре. Нужна ни е, за да спре да се краде. Нужна ни е дори за това, защото настояваме да бъдем критикувани свободно. Искаме си свободата и правото на щастие. Имаме един живот и нямаме време за поправителен изпит. Не чакайте месии, никой от никъде няма да дойде да ни помогне. На никой не му пука за нас, ако на нас самите не ни пука за мястото и начина, по който живеем. Готова съм като председател да работя за това. Всеки ден и всеки час. Нищо по-малко и нищо на половина. Започваме от утре!”, каза в обръщението си към делегатите г-жа Мария Капон.

Конгресът избра нови членове на Изпълнителния и на Контролния съвет на ЕНП. Членове на Изпълнителния съвет станаха: доц. Надя Миронова, Анатоли Асенов, Евелин Виденов, Мирослава Бодурова, Кирил Георгиев, Тодор Василев, Емил Мечикян, Марияна Митова, Ивелина Харалампиева, Борис Биров. За членове на Контролния съвет бяха избрани: Стефан Михайлов, Станка Тачева, Валентина Василева, Лъчезар Алексиев, Валентин Туфекчийски.

Утре, 23 април 2012 г., от 7,40 часа председателят на ЕНП г-жа Мария Капон ще бъде гост на предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

5 × 2 =