Мария Капон: Борисов да каже дали е знаел за подслушванията и да се освободи от Цветанов

Дата: 15 Април 2013 Автор: ЕНП

0
311

„Магистратите трябва да продължат и разширят разследването за подслушванията и да стигнат до край, а бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов да бъде оттеглен от политиката“.

Това заяви председателят на Единна народна партия Мария Капон във връзка с разкритията на прокуратурата по съмненията за незаконно подслушване. По думите й Цветанов трябва да поеме отговорност не само заради собствената му заявка, а и само заради допуснатите нарушения и възможностите за злоупотреби.
„Констатираните факти поставят под съмнение основни свободи, извоювани в България още преди 23 години. Злоупотребата с демокрацията се наказва еднозначно и сурово и тук няма ляв и десен прочит на ситуацията“, подчерта Капон. Според нея Борисов или трябва да декларира, че злоупотребите са ставали с негово знание, или да реагира като лидер и да се освободи от камъка, който го тегли надолу. Изборът е негов, защото Цветанов не е свикнал да взема решения самостоятелно“, категорична е председателят на Единна народна партия Мария Капон.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

twelve + 7 =