Мария Капон: Борисов персонално и лично гарантира за Кирил Йорданов

Дата: 06 Март 2013 Автор: БГНЕС

0
243

Нито една партия във Варна, която е била на власт през последните 15 години не може да изтрие от лицето си срамното петно Кирил Йорданов. Това заяви за БГНЕС Мария Капон, председател на ЕНП.

Сега всички, които го подкрепяха и които му бяха съучастници, се правят на невинни. Така беше и с „цар Киро“ в Катуница. Всички се уговаряха с него, но чак когато хората излязоха на улицата и къщите пламнаха, тогава решиха да го изоставят. Днес за съжаление пламна Пламен и чак тогава разбраха, че трябва да изоставят Кирил Йорданов. Това не ги прави нито по-морални, нито им дава право да гледат варненци в очите. Ние винаги сме били срещу това управление от ЕНП и ясно го заявявахме от самото си създаване.

Ако се вгледаме помежду си, ще видим, че почтени хора има, за да излезем от дупката, в която ни завряха. Ако млъкнем за миг и обърнем глава настрани, не само монополите, но и мутрите ще ни сервират следващия Кирил Йорданов, подчерта Капон.

Тя заяви, че Бойко Борисов лично намести Кирил Йорданов от кмет на БСП, през независим, до кмет на ГЕРБ. „Забележете, той не просто подкрепи Кирил Йорданов, той го номинира от политическа партия ГЕРБ. Аз си спомням един лозунг на ГЕРБ, който беше „Гарантирано от ГЕРБ“. Това е началото на края, не просто на днешната власт, а на този вид управление в България и който не го е разбрал, просто ще му се наложи да го разбере. Това се започна реално във Варна“, посочи Мария Капон.

„Смятам за цинично при този взрив на недоволство да се броят хората, които са гласували на местните избори и тези, които са на площадите. Жалки са опитите на общинските съветници от ГЕРБ, на ръководството на ГЕРБ, на БСП и всички други политически сили, да се измъкнат от отговорност. Това е тотална самозабрава“, каза Капон. От ЕНП призовават да се разпусне целият общински съвет във Варна и да се върви към предсрочни местни избори.

„Време е за смелост и всички варненци я имат тази смелост. Ако господин Йорданов не е имал доблестта толкова години да сподели с публиката онези „страшни неща“, които имал да разкрива, защото той това каза преди няколко дни, то нека поне сега има капчица смелост да го направи. Това е важно, за да се пречисти градът, който се водеше най-добрият град за живеене в страната и да започне пролетното си прочистване от общината“, каза Капон.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

four × 5 =