Мария Капон: Време е гражданите да кажат „Стига вече!“

Дата: 14 Януари 2016 Автор: EНП

0
487

Не Румяна Бъчварова или правителството трябва да ни говори „Стига вече“, а е време ние да кажем „Стига вече“. Не може всеки, който критикува работата на вътрешния министър и МВР да бъде обявяван за враг, който иска да дестабилизира правителството или да бъде обвиняван, че иска да стане звезда, или се изказва некомпетентно. На всеки гражданин и данъкоплатец му стига компетентността да изкаже недоволството си от услугите, които не получава срещу парите, които дава на вътрешното министерство. Точно такъв е случаят на г-жа Бъчварова и тя няма нужда да драматизира излишно критиките към себе си. Това заяви пред бТВ и БНР председателят на Единна народна партия Мария Капон във връзка с трагедията във Враца. Според Мария Капон ако Румяна Бъчварова смята, че МВР се коментира като българския футбол, значи лесно може да си направи извода, че хората губят интерес към способностите на нашата държава. „Точно както загубиха интерес към българския футбол, пропит с корупция, чийто празни трибуни са ясен знак. Повече от 2 млн. българи вече са потърсили сигурност и препитание за себе си другаде. Така че и трибуната на МВР се опразва. Няма защо да се изненадва г-жа Бъчварова в приликите между двете случки“, заяви Мария Капон.

От пет месеца слушаме излияние от властта, че най-важна за страната ни била стабилността. Под стабилност те разбират съхраняване на управляващата коалиция. А за хората, с които общувам всеки ден сме в стабилна бедност, стабилна престъпност и стабилна бездуховност. Простащината възтържествува, в най-арогантния си вид по най-високите етажи затова не можем да сме изненадани, че е възприета като модел на поведение и от подрастващите, каза още председателят на Единна народна партия Мария Капон.

Според Мария Капон държавата е най-дестабилизиращият фактор в обществото, заради некадърността, арогантността и корупцията на управлението. „Те (властта) наричат „стабилност“ мнозинството зад кабинета, а ние гражданите наричаме възможността да сме живи, здрави и работещи, за да отгледаме с любов децата си. Няма стабилност в държава, в която премиера ни „заплашва“, че ако е в опозиция щели сме да видим колко по-зле може да бъде! Ще се рекетираме ли? Ние хората искаме да ни е по-добре, а не да ни плаши, че може да е по-зле“, заяви е Мария Капон.
Тя изрази недоумение, че дори кметът на ГЕРБ от Враца Калин Каменов казва, че рекетът и насилието са се превърнали във всекидневие в града. И дори обяви, че той самият е бил обект на рекет, а служителка в общината е била пребита. „Да се обърне към собствения си министър на вътрешните работи, от собственото му правителство. И пред него да каже тези неща или да заяви истината за ежедневието поне във Враца на собствения си партиен лидер и министър-председател Бойко Борисов, който вместо да брои пауните и кой, кога е на почивка току виж се заслушал в собствените си кметове. Защото, ако за убития бизнесмен Антов се намери кой да поиска оставката на г-жа Бъчварова, то кой да й поиска оставката за пребитото до смърт момче във Враца? Може би роднините му, съучениците, приятелите или кмета на града?“, каза Мария Капон.
За какво даваме 1,127 млрд. лв. на МВР и сме една от страните с най-много полицаи на глава от населението, след като не могат да ни опазят, заяви Мария Капон и припомни, че Единна народна партия настоява за реформа в системата на МВР вече от години с ясното съзнание, че тази реформа не е вместо съдебната, но е преди, защото и най-честният съдия няма как да въздаде справедливост, ако му бъдат предоставени негодни доказателства.

 

Видео от участието на Мария Капон по бТВ можете да гледате ТУК

ОСТАВИ КОМЕНТАР

eleven − 2 =