Мария Капон: В момента няма нужда от пълна актуализация на бюджета

Дата: 17 Юли 2014 Автор: БНР

0
277

Интервю на Диана Янкулова с Мария Капон

Съгласна съм с това, че трябва следващото правителство и следващото легитимно Народно събрание да вземе решение как да актуализира бюджета, за да може да проведе в него своите политики. В момента няма нужда от такава пълна актуализация на бюджета. Важно е обаче да можем да осигурим здравеопазването. Това заяви в предаването „Нещо повече“ Мария Капон – председател на Единната народна партия.

Коментирайки казуса „КТБ“, Капон припомни какво гласи сега действащото законодателство и добави:

Първосигналното решение, което иска БНБ, заедно с може би финансово-политически връзки и отношения, показва, че някой иска просто да ликвидира банката, като остане в сумрак какво се е случвало. Видяхме, че нямаме никакво право на доверие на БНБ, след като всеки един ден се оказва, че информацията, която получават и гражданите, и цялата общественост е различна от действителността. /…/ Първо трябва да видим одитите, а не да слушаме поредното изявление на БНБ, която се опитва да прехвърли всичко на политиците, и да се вземе решение спрямо закона.

Ако се търсеше икономическо решение, то минаваше през анализ и диагноза. Този анализ можеше да доведе до искане от страна на политическия елит да се гарантират всички средства по една или друга причина, за да няма неравнопоставеност между икономическите субекти и физическите лица. Аз такъв анализ не чух. Видно някой бърза, за да си измие съвестта, защото е ясно, че това беше банката на властта.

Сигурна съм, че на 5 октомври гражданите ще имат възможността да изберат третия път, каза още Капон и добави, че ГЕРБ не са алтернативата за страната ни. За нея третият път е пътят на автентичната десница.

Звуковият файл с интервюто можеде да видите на страницата на БНР 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

5 × five =