Мария Капон: ГЕРБ ни кара да плащаме на сляпо на Москва

0
975

 

Плащането към руската страна одобрено днес от Народното събрание е пореден жест на сервилна политика към Москва, заяви Мария Капон от Единна народна партия. Решението бе взето без депутатите да видят решението на арбитража, с което сме осъдени и без представители на България да са видели изработените реактори. На практика бе одобрено да преведем суми по решение, което не сме виждали  за стока, която не сме виждали. Одобрението за държавна помощ от Европейския съюз ще увеличи размера на дължимите лихви с десетки милиони заради необходимото време за съгласуване. Страната ни няма гаранции, че ще получи изрядна документация, която е неделима част от възможностите за експлоатация, каза още Мария Капон.

С днешното решение губим всякакви лостове за въздействие към „Атомстройекспорт“, за да ни съдействат за включването на тези реактори в друг техен проект, така че да не загубим парите и да станем горди притежатели на куп желязо на уникално висока цена. С тази стъпка кабинетът Борисов отваря вратата за ре-старт на този пагубен проект, а той самият го спря с ясни, макар и чужди аргументи, каза още Мария Капон.

Както и при безспирните плащания към архитект-инженера на проекта, ГЕРБ демонстрират желание плащанията да текат независимо дали има централа или не. С такава политика българските граждани са обречени да плащат безкрай.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

eight + 13 =