Мария Капон: Да работим заедно за Операция „Чисти ръце“

Дата: 02 Септември 2013 Автор: ЕНП

0
256

Единна народна партия изразява пълна подкрепа и приветства желанието на Фейсбук-групата „Протестна мрежа“ за провеждане на Операция „Чисти ръце“ и война срещу мафията в държавното управление. Анонсирахме това наше политическо предложение през 2008 г. и се радваме, че днес то намира по-широка подкрепа. Готови сме да работим заедно с „Протестна мрежа“ в тази трудна битка, с всички сили и средства на партията, защото сме убедени, че това е процес от жизнено значение за цялото ни общество.

В допълнение прилагаме видеофайл от изявлението на 10 април 2008 г., с което Мария Капон предложи от парламентарната трибуна стартиране на Операция „Чисти ръце“:

http://www.enp.bg/index.php/biblioteka/2013-04-02-23-44-46/izkazvaniya-v-parlamenta/150–-q-q.html

И текстът на обръщението от 21 април 2008 г., с което ЕНП обяви желанието си за провеждане на такава операция: http://www.enp.bg/index.php/deinost/chisti-race/70-deinost/chiasti-race/473-kampaniyata-chisti-race.html

 

Кампанията „Чисти ръце”

Дата: 21 Април 2008

 

  С кампанията „Чисти ръце” Единна Народна Партия се обръща към гражданите, за да разгласи виждането си за днешното състояние на българското общество и държава.

Днес в обществото се е настанил цинизмът. Надеждата за по-добро бъдеще все повече избледнява. Комплексите на народа ни се превръщат в идеология.

Днес хората в нашата държава чувстват, че нямат контрол върху живота си и не могат да оформят бъдещето си.

Днес между държавата и мафията трудно може да се направи разлика.

Днес политическата класа е във вражда с обществото.

Днес българите искат да знаят кога всичко това ще има край.

Вече на става дума само за политика. Става дума за нашето ежедневие.

Затова ние смятаме, че е дошло времето всички политически партии да направят своя избор. За това на коя страна стоят – на страната на мафията, или на страната на българските граждани.
Единнa Народна Партия настоява да се стартира операция „Чисти ръце”, начело с прокурорите, охранявани от полицията, срещу мафията и милиционерската олигархия.

Ние искаме да се сложи бариера между почтените граждани и организираната престъпност. Това означава, че всички ние, които заставаме на страната на честните граждани, трябва да сме на морален показ – с доходите, интересите и контактите си.

И ще започнем от себе си, за да докажем, че в България не всичко е позволено и че няма недосегаеми.

Време е за честна политика, която да дава пример! Време е за решителна политика, която да дава справедливост! Да наказва мафията и да защити гражданите.

Политика, в която са абсолютни правата, а не властта.

Ние разчитаме на подкрепата на всички българи с порядъчен начин на живот, конкурентени и проспериращи, които никога не се отказват да спазват правилата и да се противопоставят на отказа от справедливост и правораздаване.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

12 + eleven =