Мария Капон: Държавата е най-дестабилизиращият фактор в обществото

Дата: 14 Януари 2016 Автор: БНР

0
226

Председателят на Единната народна партия Мария Капон изрази съмнение, че правителството може да извърши която и да е от реформите, необходими за страната ни:

Ние от 5 месеца слушаме излияния на властта, че най-важна за страната ни била стабилността. Под стабилност те разбират съхраняване на управляващата коалиция. С хората, с които всеки ден общувам, виждам, че те са в една стабилна бедност, стабилна престъпност и стабилна бездуховност. Аз не мисля, че това правителство има мандата, има шанса, в тази година да извърши каквато и да е необходима реформа за страната ни и за гражданите. Единствено простащината възтържествува, в най-арогантния си вид, по най-високите етажи, но затова не може да сме изненадани, както се казва, че е възприета ката модел на поведение от всички подрастващи.

 Държавата е най-дестабилизиращият фактор в обществото. Не може всеки, критикуващ МВР, да се определя като враг на управлението, каза още Мария Капон и поясни:

Защото заради некадърността, арогантността и корупцията на управление, те именно това наричат стабилност, мнозинство зад кабинета. Не може всеки, който критикува работата на вътрешния министър и МВР, да бъде обявяван за враг, който иска да дестабилизира правителството, или да бъде обвиняван, че иска да стане звезда или се изказвал некомпетентно. На всеки гражданин и данъкоплатец му стига компетентността да изкаже недоволството от услугите, които не получава срещу парите, които той самият дава на вътрешното министерство. И точно такъв е случаят с г-жа Бъчварова. Тя няма нужда да драматизира излишно критиките към себе си. Ако смята, че МВР се коментира като българския футбол, защото тя направи това сравнение, значи лесно може да се направи и извода, че хората губят интерес към способностите на нашата държава, точно, както загубиха интерес към българския футбол, пропит от корупция.

Капон коментира още зачестилите престъпления в страната ни, отношението на системата на МВР към случващото се, както и изказвания на премиера Бойко Борисов.

Цялото интервю може да чуете ТУК

ОСТАВИ КОМЕНТАР

sixteen − nine =