Мария Капон: Държавността е по-маловажна за управляващите, отколкото чувството им за мъст

Дата: 20 Юни 2013 Автор: EНП

0
229

ЕНП призовава партиите от център десния спектър за спешни консултации и подготовка за консолидация

Дирижираното поведение на лицето Волен Сидеров, което по поръчка на новите си господари от ДПС и БСП саботира днешния Консултативен съвет по национална сигурност е доказателство, че държавността е по-маловажна за управляващите, отколкото чувството им за мъст. Това поведение показва пълната липса на отговорност пред България и нейните граждани. Недопустимо е институциите, които трябва да всяват авторитет и доверие, да се превръщат в шоу програми за журналистите и публиката. Това заяви председателят на Единна народна партия Мария Капон по повод днешните събития в Президентството.

„Заиграването с ксенофобски марионетни състави не донесе нищо добро на ГЕРБ, няма да донесе нищо добро и на БСП и ДПС. Това е срам за страната ни“, категорична е Мария Капон.

Тя определи и като неприемлив  и избора на Волен Сидеров за председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. „Поведението на днешните управляващи бързо натрупа грехове със скандалните си назначения и е на път да поеме бързо още един грях, който ще бъде трудно поправим – връщането на ГЕРБ на власт. Тогава всички извинения ще са излишни, защото схемите ще се завъртят, но властта на олигархията ще остане“, подчерта председателят на ЕНП.

Единна народна партия призовава партиите от център десния спектър за спешни консултации и подготовка за консолидация, за да бъдем адекватни и отговорни на несигурността в обществото и властта. Страната е на път да прескочи ръба на политическата криза, в която се намира, и да тя да прерастне в икономическа нестабилност и блокиране на държавата и нейните функции, предупреждава ЕНП.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

4 × three =