Мария Капон: ЕНП е в пълен екип, готвим се за избори

Дата: 26 Август 2011 Автор: EНП

0
229

ЕНП е в пълен екип, готвим се за избори, заяви Мария Капон, председател на Единна народна партия (ЕНП) във връзка с декларация на напуснали членове на партията. „Ние с Касим Дал вървим по дълъг път. И много хора няма да издържат, както предупредих. Желая успех на всеки един. Това е демокрацията – всеки има право да бъде различен и да избира пътя си”, каза г-жа Капон.

„За г-жа Николова очаквахме това да се случи още когато започна работа за управляващите в БОРКОР”, каза още г-жа Капон и допълни – „Много от тези хора от години не са в партията.”

По-рано днес медиите съобщиха, че Елеонора Николова, Васил Василев от Изпълнителният съвет и други членове на партията са напуснали ЕНП, защото са на мнение, че ЕНП върви в обратна посока на дясното обединение, и, че съюзът на ЕНП с бившия заместник-председател и бивш депутат от ДПС, Касим Дал е стъпка точно в противоположната посока.

„Ние винаги сме били за единение на десницата на принципна основа, а не на база механичен сбор. Важно е да има ясно дефинирани политически цели, а не договорки за постове. Имаме прекрасни отношения с партиите в дясно от центъра и на много места работим заедно. С г-н Дал сме си поставили не просто тяснопартийна цел, а посочихме национален политически проект, който да модернизира политиката и управлението.

Между двете няма никакво противоречие. Напротив. Очакваме от демократично мислещите хора в дясно да получим подкрепа, защото през изминалите 22 години винаги те са били в основата на големите промени в България. ЕНП има своя път, по който върви и всичко се случва прозрачно.”, каза още председателят на ЕНП г-жа Мария Капон.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

five + nine =