Мария Капон и Касим Дал: Създаваме дългосрочен проект

Дата: 15 Август 2011 Автор: БТВ, "Тази сутрин"

0
219

Ние започваме дългосрочен проект, който не спира на предстоящите президентски и местни избори. Това заяви в студиото на „Тази сутрин“ лидерът на Единната народна партия Мария Капон по повод обединението с хората на отцепилия се от ДПС Касим Дал. Самият Дал заяви, че взаимното доверие и общите принципи са били основата за партньорството с ЕНП.

Мария Капон изтъкна, че заедно с Касим Дал е работила по Закона за досиетата и оттогава датира успешното им сътрудничество. Тя заяви, че ЕНП ще се опита да има листи във всички общини на изборите, като на места ще подкрепят независим кандидати или такива от център-дясното пространство. И Капон, и Дал казаха, че биха подкрепили дори и кандидат на ДПС, като дадоха да пример Хасан Адемов, чиято кандидатура се спряга за Разград.

ЕНП е регистрирала и участието си в президетнските избори със свой кандидат, но за момента все още не е ясна конкретната кандидатура, уточни Капон.

„Най-важното е да направим така, че да няма етническо гласуване, във вида, в който някои партии го използват за „патерица“, за да могат след това да търгуват „зад пердето“. На базата на омразата и на низките страсти се получава разделение на обществото. Ние искаме да покажем, че можем да бъдем обединени“, коментира лидерът на ЕНП.

Касим Дал добави, че местните избори ще бъдат първото голямо изпитание, но работата на партията ще продължи и занапред, като най-важен ще бъде парламентарния вот. Според Дал партията има претенции и възможности да бъде и управляваща. Той отрече твърденията, че гравитира около ГЕРБ и обясни подкрепата си за правителството при последния вот на недоверие, определяйки като „цинизъм“ факта, че той бе поискан от Ахмед Доган.

„Опозицията винаги трябва да е конструктивна. Когато държавата си върши работата, не очаквайте от нас да бъдем „просто опозиция“. Когато обаче управлението не си върши работата, ще има най-сериозната критика от наша страна „, добави Мария Капон.

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

five × 3 =