Мария Капон, кандидат за президент на ЕНП: Какво ли ще премълчи утре Плевнелиев, за да не си причинява тревоги?

Дата: 13 Септември 2011 Автор: Mediapool.bg

0
363

Изнесеният от вътрешния министър Цветанов казус с изнудването на кандидат-президента на ГЕРБ Росен Плевнелиев от столични общински съветници през 2007 г., когато Плевнелиев е бил бизнесмен, предизвика множество въпроси, които засега остават без отговор. Към момента Росен Плевнелиев отказва да коментира случая. Цветанов твърди, че е посъветвал Плевнелиев да подаде сигнал в полицията срещу общинарите, но той се отказал, защото „не иска да се занимава, и няма да участва в този механизъм“. По този повод кандидатът за президент на Единна народна партия Мария Капон изпрати следното становище: Всички казват, че не е хубаво да се използват лични нападки към кандидатите, защото е проява на лош вкус и не носело дивиденти на този, който ги произнася. За това и почти всички си мълчат, че г-н Плевнелиев е нарушил закона и не е сигнализирал органите за опит за корупция. Правя две уговорки. Едната е, че информацията бе изнесена от вътрешния министър Цветанов, а втората е, че бих се изказала по същият начин и да не беше г-н Плевнелиев кандидат и да нямаше избори въобще.

Не може истината да е плод на тънки сметки и пиар постъпки. Да не сигнализираш за такава корупция е същото като да извърнеш глава, когато на улицата бият някого – просто защото не бият теб. Да не сигнализираш означава – „мен какво ме засяга“. В страната ни може би от робски времена има ужасна поговорка гласяща – „Всяка коза за своя крак”, но управлението на обществени сектори не е самотно, еднолично преживяване, съсредоточено върху кариерно оцеляване. Не това се очаква от всеки гражданин, а камо ли от човек, търсещ масово доверие.

Знам ли какво ще си премълчи утре г-н Плевнелиев, за да не си причинява тревоги. На кого ще бъде коректив тогава? Мнoгoуважаемата г-жа Попова може лесно да обясни на кандидата кой член от закона е нарушил, но кой от ГЕРБ ще му обясни, че така не се носи нито политическа, нито гражданска отговорност?

Така се носи само костюм и усмивка, но това вече ни се е случвало…

ОСТАВИ КОМЕНТАР

14 + 5 =