Мария Капон: Монополът в политиката е най-страшен

Дата: 16 Септември 2011 Автор: БНТ, Денят започва

0
239

cappone-bnt-16092011За нас е важно да покажем, че силата на един президент е това да разбие монополите, защото по-страшното от монопола на захарта, на олиото, на петрола, това е монополът в политиката. Това каза Мария Капон, кандидат за президент от Единна народна партия, в интервю за предаването „Денят започва“ на Канал 1 по БНТ. Ние предлагаме нов модел, предлагаме на хората да бъдат избирани и да избират, да преодолеят страха, поясни Капон. По места има страх от феодалите, страх от отстраняване от работа, страх от статуквото, което във всичките тези години е мачкало хората, каза тя. Преодоляването на страха няма да се случи веднага, но след това, когато се вдигне знамето и тръгнат напред хората, ние ще ставаме все повече и повече.

Капон поясни, че по време на кампанията ще говори, за да може да бъде чута. „Със сигурност ние в Единна народна партия знаем, че това е един дългосрочен проект“, посочи още тя. В 258 общини ЕНП е регистрирана  самостоятелно, а в шест общини в коалиция. „Важно е да бъдем чути. Този път ще бъдем една приятна изненада, а следващият път ще бъдем повече и повече”, подчерта още кандидатът за президент. По думите й президентът има достатъчно възможности по Конституция да работи. Президентството не е един червен килим и четене на речи или от време на време връщане на някой законопроект. Той има отговорността за назначенията, поясни Капон и добави например, че главният прокурор на България се назначава и от президента. „Много е важно българите да знаят за какво гласуват, да направят своя избор”, подчерта кандидатът за президент от ЕНП. Президентът трябва да работи с правителството, но и за гражданите, защото той е пряко избран от тях, каза още Капон. В политиката няма врагове, има опоненти. „Най-големият ми опонент е БСП“. За кого би призовала Мария Капон симпатизантите си да гласуват, ако се стигне до балотаж? Партията е център дясно, отговори тя.

По отношение на скандала около кандидата за президент Росен Плевнелиев, Мария Капон заяви, че той трябва да каже истината.

Видео от предаването можете да гледате ТУК

ОСТАВИ КОМЕНТАР

nine + twenty =