Мария Капон: Народът не вярва на сълзите на Борисов

Дата: 29 Януари 2015 Автор: Здравей, България, Нова ТВ

0
266

Народът не вярва на сълзите на Борисов. Защото това показва пълната му немощ, страхът, който има, и той трябва да каже изреченията докрай – от кого и как смята, че е имало конспирация да бъде свален. 10 000-те хиляди човека, който излизаха във Варна и на други места от кого бяха платени, по какъв начин се случи това? Аз смятам, че нищо друго не издава стенограмата освен неговия страх. Това заяви председателят на Единната народна партия Мария Капон в „Здравей, България“. Изказването й дойде във връзка с твърденията на премиера Бойко Борисов, че се готви конспирация за свалянето му.

 „Ако той има някаква информация, че умишлено е бил свален предния път трябва да каже от кого и как. Защо е бил свален? Защото той с речта си, която държи пред министрите показва, че има някакво знание допълнително от това, което всички ние видяхме преди две години – че беше свален от протестите на хората заради високите сметки“, допълни Мария Капон. Според нея Борисов трябва да каже докрай изреченията, които вчера е казал пред министрите си. От кого е този уплах, който той има? Днес зависим ли е от тези хора или не? Защото в гражданите се създава съмнение, че той прави определени действия от страх и от съмнения, че някой му готви следваща конспирация, каза още Мария Капон.

„В точка 11.6 в глава „Енергетика“ приоритет се казва „гарантиране интереса на българските потребители и бизнеса от справедлива цена на електроенергията“. Феноменален е този термин – справедлива цена. Какво означава справедливата цена? Трябва да има пазарна цена. Аз смятам, че абсолютно популистко е по един и същи начин да се говори за намаление на цените или за увеличение на цените. Така, както правителството на Орешарски по заповед на някакви партийни централи от популизъм намаляваше цената, сега се оказа преди два месеца, че без всякакви разчети заради големия дефицит в НЕК, заради истинските кражби, които са направени, заради продължаващото плащане на фактури по „Белене“ и „Южен поток“, което стана ясно последните дни, ние трябва два плащаме по-висока цена по административен път. Няма как, ако ние не говорим за енергийна борса, ако не говорим какво да се случи в енергетиката като цяло да говорим за някакви справедливи цени“, каза още Мария Капон.

Видео от участието на Мария Капон можете да гледате ТУК

ОСТАВИ КОМЕНТАР

18 + ten =