Мария Капон: Националисти и социалисти адвокатстват на Хизбула

Дата: 06 Февруари 2013 Автор: EНП

0
277

Вчера след Консултативния съвет по национална сигурност при президента на Републиката бе оповестено становището на България относно поръчителя и извършителя на атентата на летище Сарафово. Единна народна партия приема това като резултат от 8-месечно разследване и като ясна заявка на страната ни, че тя, заедно със своите партньори, солидарно се изправя срещу международния тероризъм.

Тезата, че ще бъдем незабележими, ако премълчим истината, която цял свят знае, е безпочвена и самият атентат на българска територия го доказва. Вместо да бъдем единни в подобни случаи, когато се отнася за националната ни сигурност, отново станахме свидетели на странна реакция от националисти и социалисти, които препоръчват да притихнем пред силата на международния тероризъм.

„Такава реакция единствено може да мотивира бъдещи действия на наша територия, а не да ни защити. След ядрения референдум, в който отстояваха чужди интереси, днес националисти и социалисти отново са рамо до рамо, обединени да адвокатстват на военното крило на движението Хизбула. Същите демократи преди години изпращаха писма и петиции в подкрепа на Милошевич, подаряваха пушки за рождените дни на Саддам Хюсеин, а днес за пореден път доказват, че са далеч от европейските и световни ценности на цивилизацията“, заяви председателят на Единна народна партия Мария Капон.

Жаждата за власт кара едни и същи хора да се правят на фалшиви патриоти, когато издирват със свещ в ръка зрънцата на ислямския фундаментализъм в България, но са готови да затворят очи, когато терористични организации, водени от същия ислямски фундаментализъм, взривяват автобуси с живи хора на българска територия. Готовността да се пожертват дори националните интереси и националната сигурност, за да се калкулират политически и партийни ползи, показва уродливостта и безсилието на голяма част от българската политическа класа.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

19 − 13 =