Мария Капон: Някой иска да срине и разруши пенсионния модел

Дата: 19 Декември 2014 Автор: Здравей, България, Нова ТВ

0
364

„Какви ще са окончателните промени и какво ще се гласува в народното събрание ще разберем през следващите часове и дни. Не знам обаче какви са мотивите за това изведнъж да се окаже, че някой се е сетил да има демократичност и да имаме избор“, каза в „Здравей, България“ Мария Капон, председател на Единна народна партия относно възможността парите от частните пенсионни фондове да се преместят в НОИ.

 По думите й това не е пенсионна реформа, а се нарича сриване и разруха на пенсионния модел, които имаме. „Ако в солидарния фонд има дефицит, което е видно, някой трябва да каже защо е необходимо да влязат пари там. Другото, което трябва да се каже, е има ли проблем с пенсионните фондове?“, каза тя.

Председателят на Единна народна партия е против частните партиди да отиват автоматично в НОИ. Според нея това би било конфискация.

Реалният мотив е липсата на пари в държавата, но иска да го чуе от управляващите. „Първата голяма атака срещу пенсионните фондове дойде от Дянков. Целта беше да пълни хазната“, обясни тя.

„Пари има и държавата е длъжна да си намали разходите. Ако няма пари да каже, а не да взима парите на хората. Най-важното е да се разбере какви са реалните мотиви“, категорична беше Капон.

Тя се надява президентът да наложи вето на този закон.

Цялото интервю можете да гледате ТУК

ОСТАВИ КОМЕНТАР

nineteen − fifteen =