Мария Капон: Няма да отцепваме гласове

Дата: 14 Септември 2011 Автор: бТВ, Тази сутрин

0
259

capponeBTV1409„Хората са тези, които решават кой ще отиде на втори тур или кой ще спечели още на първи тур изборите. Мисля, че най-важно е да дадем свободата и шанса на всеки в тази кампания да може да реши за кого да гласува, не през пропаганда, готови навици или защото някой е предопределил кой отива на втори тур”, каза в студиото на „Тази сутрин” кандидатът за президент на Единна народна партия Мария Капон.

Тя посочи, че в кампанията е под мотото „С  грижа и любов към хората”, защото личната сигурност на хората е най-важна. А в България, по думите й, има монопол на над 1 милион граждани, който се разпределя както на етнически принцип, така и на приватизиран национализъм. Капон посочи филма на Антон Хекимян за изборите в Кърджалийско.

„Омразата и създаването на противопоставяне в страната наистина правят така, че да има нещо по-страшно от икономическия монопол”, каза Капон и даде пример с Атака, Евророма, ДПС, които определи като политически монополисти.

„Хора, които само на етнически принцип, вместо на ценностна система и на политически принципи, да бъдат разделени в обществото на база на омраза. Тези хора след това търгуват с влиянието, което им е дадено от  техните гласоподаватели”, каза Капон. Тя бе категорична, че няма никаква идея за отцепване на гласове.

„Ние вървим по един дълъг път и става въпрос за това да убедим гражданите, че трябва да бъдем единни в едни избори. Лидерството в ЕНП е нашето съвместно лидерство с г-н Дал”, каза Капон и посочи, че в 258 общини партията има регистрация за самостоятелно явяване на изборите.

За нас е важно да представим идеите си, да покажем на хората, че със смелост и самочувствие можем да направим една модерна страна, каза Капон. Тя предупреди, че вотът ще бъдат манипулиран чрез парите, които минават през наркотрафика. Партията е отправила и предупреждение към премиера и подготвя сигнали за това.

Видео можете да видите ТУК

ОСТАВИ КОМЕНТАР

16 + twenty =